se přidává do polévek, k zelenině, koření se jím saláty, dává se do těstíček na smažení ryb, k pečeným rybám sladkovodních i mořských, jehněčí a vepřové pečeni, do karbanátků a omáček. Hodí se také k přípravě bylinkového másla i jiných pochutin.
zobrazit víceRozmarýn Reny
Dnes je rozmarýn jako koření rád používán především v italské, francouzské a španělské kuchyni, ale též v balkánské či naší.Ve větších dávkách může rozmarýn působit opojně, proto dáváme velký pozor při dávkování našich pochutin . Rozmarýn se přidává do polévek, k zelenině, koření se jím saláty, dává se do těstíček na smažení ryb sladkovodních i mořských i k pečeným rybám, jehněčí a vepřové pečeni, do karbanátků a omáček a jiných.
Typ použití: | Do pomazánek, Do salátů, Koření do polévky, Do mletého masa |