Staročeské kuře
2 kuřecí stehna, 1 lžíce staročeské koření Reny, 1/2 lžičky drceného koriandru, zelená petrželka (nať), 2,5 lžíce oleje, 2dcl kuřecího vývaru, 30g rozinek, 40g sušených švestek, 25g mandlových lupínků, 1 stroužek česneku, 1/2 kávové lžičky mletého zeleného pepře, 1/2 lžíce rajčatového protlaku, 1/2 lžíce hladké mouky
1.
2. Koriandr drcený smícháme s drobně nakrájenou petrželkou, staročeského koření s troškou oleje. Touto směsí potřeme kuřecí stehna a můžeme je nechat v chladu odležet. Na lžíci rozpáleného oleje orestujeme rozinky, když se začnou napínat přimícháme nakrájené sušené švestky, mandlové lupínky, mletý zelený pepř, česnek nakrájený na plátky, rajčatový protlak a vše restujeme zhruba 3 minuty. Pak přidáme mouku, krátce osmahneme, vše zalijeme vývarem a za stálého míchání necháme zavařit. Na zbytku oleje na pánvičce prudce opečeme ze všech stran stehna, vše dáme do pekáčku, ten přiklopíme nebo překryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby. Ke konci pečení odkryjeme a dopečeme. Během pečení podle potřeby doléváme vývar nebo vodu. Podáváme s karlovarskými nebo houskovými knedlíky.
Receptík od Marušky z Kroměříže