Aglio Olio peperoncino se hodí i na přípravu zapečených noků, lasagní nebo zapečené zeleniny.
Aglio Olio peperoncino je výrazná česneková směs koření připravená na špagety,italskou kuchyní |
Aglio Olio peperoncino
Je pikantní kořenící směs s česnekem a chilli vhodná na všechny druhy těstovin. Výborná je také na dušenou i čerstvou zeleninu nebo do zapékaných pokrmů. Hodí se rovněž na minutky z kuřecího nebo vepřového masa.
Složení: sůl (max.25%), česnek plátky drcené, chilli drcené, paprika drcená, petržel list.
Recepty italské kuchyně nepřekypují velkým množství surovin, důležitá je jejich kvalita a chuť. Oblíbené spaghetti aglio olio e pepperoncino jsou typickým příkladem. Stačí Vám jen pár ingrediencí a chuťově dokonalý pokrm je na světě. Pořiďte si proto ty nejlepší italské špagety a kvalitní olivový olej. Pak už potřebujete jen aromatický česnek, pálivou papričku, čerstvou petrželku, sýr grana padano a je hotovo!
Jeden recept na spaghetti aglio olio e peperoncino
Těstoviny uvařte al dente podle návodu na obalu (těstoviny se ještě dovaří v omáčce). Do rozehřáté pánve nalijte trochu olivového oleje, přidejte na plátky nakrájený česnek a opečte dozlatova (ale nepřipalte). Přidejte nasekané chilli papričky a podlijte malým množstvím vody z vaření těstovin. Těstoviny sceďte, dejte do pánve a podlijte trochou vody z těstovin. Osolte, opepřete a přelijte trochou olivového oleje. Posypejte petrželkou, promíchejte a podávejte s nastrouhaným sýrem Grana Padano.
Typ použití: | Grilování, Minutky, Mletá masa, Na pánev |