Americké brambory (to je název) se vztahuje k jejich původu. Brambory pochází z Jižní Ameriky. Archeologové je objevili v Chile a Peru již 500 let před naším letopočtem. Dodnes je pěstují indiáni v Andách a mají z toho užitek!
zobrazit víceBrambory jsou velmi oblíbenou přílohou. Jednoduché na přípravu, cenově dostupné a dají se z nich připravit slaná i sladká jídla. Právě americké brambory jsou skvělou volbou nejen k masovým pokrmům. Jak se dělají americké brambory v troubě nebo na pánvi? A proč vůbec jíst brambory? Brambory jsou klasika, která do kuchyně jednoduše patří. Dají se připravit na tisíc způsobů, dnes se však podíváme na to, jak se dělají klasické americké brambory. Navíc se dá říct, že tenhle pokrm není složitý na naší přípravu. A z jednoho »pekáče« se nají celá rodina! Stačí si jen vybrat výborný recept na americké brambory!!!!
Potřebujete připravit rychlou a vynikající přílohu? Jednoznačně vsaďte na americké brambory! Výchozí surovinu v podobě brambor stačí pořádně omýt, posypat směsí koření a upéct v troubě. Tato jednoduchá a rychlá úprava brambor je velmi oblíbená v Americe, odkud také pravděpodobně pochází samotný název této přílohy. Americké brambory je samozřejmě možné koupit i jako mražený polotovar, ale domácí verzi se určitě nevyrovnají. Recepty na přípravu se většinou liší v použití syrových nebo předvařených brambor a také v kořenící směsi. Ta by měla obsahovat pepř, sůl, červenou papriku a další koření v podobě tymiánu, oregana či drceného kmínu. Někdo přidává také cibuli nebo česnek.
Složení:19%sůl, majoránka, kopr, paprika, chilli, koriandr, česnek, kmín.
Obsahovat může stopy celeru, hořčice a sezamu atd.