reny@renykoreni.cz
+420 777 662 954 (po-pá 9.00-20.00)

Košík

Košík je prázdný

Košík

0 Kč

Artyčok list řezaný

kód zboží: Artyčok list řezaný

Sušený řezaný list artyčoku (Cynara scolymus) vhodný pro přípravu nálevu.

zobrazit více
Dostupnost: Skladem v e-shopu

Hmotnost

Cena celkem: 32 Kč

Artyčok

Řezaný list artyčoku je tradičně využíván pro přípravu bylinného čaje. Neobsahuje žádné příměsi, konzervanty ani aromata.
Jedná se o čistou, jednodruhovou bylinu ve volné formě. Vhodné i pro vegan.

1–2 čajové lžičky zalijte 250 ml vroucí vody.
Nechte louhovat 10–15 minut, poté sceďte.
Užívejte 1–2× denně dle potřeby.

Skladujte v suchu, temnu a chladu do 25 °C.

Po otevření dobře uzavřete.
Uchovávejte mimo dosah dětí.

Upozornění : Bylinný čaj není určen jako náhrada pestré a vyvážené stravy.
Nevhodné pro děti, těhotné a kojící ženy.

 

 

Pečené artyčoky s česnekem a citronem

Čas přípravy: 15 minut
Doba pečení: 40 minut
Porce: 4 osoby

Ingredience:

  1. čerstvé artyčoky, 3 lžíce olivového oleje, 3 stroužky česneku (nasekané), Šťáva z 1 citronu, 1 lžička soli, ½ lžičky černého pepře, 1 lžička sušeného oregana, 1 lžíce másla (volitelné), 30 g strouhaného parmezánu (volitelné)

Postup:

  1. Příprava artyčoků

Odstraň vnější tuhé listy artyčoků a odřízni špičky.

Podélně je rozkroj na poloviny a ihned zakapej citronovou šťávou, aby nezhnědly.

Odstraň „chlupatý“ střed (srdíčko) pomocí lžičky.

  1. Dochucení

V misce smíchej olivový olej, česnek, sůl, pepř a oregano.

Směsí potřísni artyčoky ze všech stran.

  1. Pečení

Předehřej troubu na 200 °C.

Artyčoky polož řezem nahoru na plech a přidej na ně malé kousky másla (volitelné).

Peč 35–40 minut, dokud nejsou měkké a lehce zlatavé.

  1. Podávání

Po upečení posyp parmezánem a podávej teplé jako přílohu nebo lehký předkrm.

Skvěle chutnají s jogurtovým dipem nebo domácím aioli.


Tipy: Nemáš čerstvé artyčoky? Můžeš použít konzervované – stačí je lehce opéct na pánvi.    Chceš výraznější chuť? Přidej chilli vločky nebo trochu balzamikového octa.
Rychlá varianta? Artyčoky lze vařit ve vroucí osolené vodě 25 minut a poté jen krátce zapéct.


Hodnocení zákazníků

Zatím nikdo nehodnotil! Buďte první kdo přidá hodnocení
  • Koření výráběné v Česku
  • Tradice 15 let
  • Ocenění Zlatý klas
  • Expedice do 48 hodin