je jedním z nejduležitějších koření čínské kuchyně .Často se celá hvězda nebo její část používá vcelku, jako v receptu na čínská čajová vejce.Badyán se také používá k ochucení alkoholických nápojů jako pastis a anýzový likér a v cukrovinkách.
zobrazit víceBadyán celý Reny
Strom dosahuje výšky okolo 8m a neplodí před 6. rokem věku, ale potom může plodit až 100 let. Jeho žluté květy se přeměňují v hnědá souplodí měchýřků, které v době zralosti pukají a souplodí získá hvězdicovitý tvar. Badyán se používá hlavně v čínské a vietnamské kuchyni.Používá se do jablečných a hruškových kompotů, k výrobě likérů,mořských plodů. V tradiční české kuchyni se užívá do perníku, speciálních sušenek, švestkových povidel. Celé hvězdičky se využívají k dochucení punčů, svařených vín, sirupů z tropického ovoce. Oblíbené i jako dekorační koření.