mnichovská specialita je tolik spojená s příslovečnou pohostinností tohoto města jako bílé klobásy.
zobrazit víceBavorská bílá klobása Reny
Mnichovská specialita je tolik spojená s příslovečnou pohostinností tohoto města jako bílé klobásy.
Lahůdkové klobásy chutné z telecího a vepřového masa ochucené cibulí a čerstvou petrželkou mají rozsáhlou tradici. Podle pověstí měla ke vzniku bílých klobás přispět šťastná náhoda v roce 1857. Tehdy naplnil hostinský světlou telecí hmotu do silnějších vepřových střívek.
Tradice, podle které se mají bílé klobásy jíst před dvanáctou hodinou v poledne, se udržela až do dnešní doby. Bílé klobásy se nechají prohřát v horké vodě a pak se konzumují společně se sladkou hořčicí, preclíky Brezn a bavorským pivem.
Skládá se : sůl do 50%, chilli,glutamán sodný,česnek,majoránka,pepř
Typ použití: | Grilování, Pečení |