reny@renykoreni.cz
+420 777 662 954 (po-pá 9.00-20.00)

Košík

Košík je prázdný

Košík

0 Kč

Bramborák se špenátem a sýrem

Bramborák se špenátem a sýrem – dokonalá kombinace chutí v křupavém těstě.

zobrazit více
Dostupnost:
Cena celkem: 0 Kč

Křupavý bramborák s voňavým špenátem a jemně roztaveným sýrem je lahodným spojením tradičních chutí a moderního pojetí. Pečlivě připravené těsto z čerstvých brambor, česneku a koření je doplněno náplní z krémového špenátu a sýra, který se při pečení krásně rozpustí. Skvělá volba pro rychlý oběd nebo chutnou večeři, která potěší každého milovníka české kuchyně.

Recept na bramborák se špenátem a sýrem

Ingredience (pro 4 porce):

Na těsto:

  • 500 g brambor (ideálně škrobovitých)
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička majoránky
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Na náplň:

  • 200 g čerstvého nebo mraženého špenátu
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g tvrdého sýra (např. eidam, gouda nebo parmazán)
  • 1 lžíce másla
  • špetka soli a pepře

Postup:

  1. Příprava těsta:
    • Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Vymačkejte z nich přebytečnou vodu.
    • Do brambor přidejte prolisovaný česnek, vejce, hladkou mouku, majoránku, sůl a pepř. Směs dobře promíchejte, aby vzniklo kompaktní těsto.
  2. Příprava náplně:
    • Pokud používáte mražený špenát, nechte ho rozmrazit a vymačkejte přebytečnou vodu. Čerstvý špenát nasekejte nadrobno.
    • Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte prolisovaný česnek a krátce osmahněte. Přidejte špenát a orestujte. Dochutťe solí a pepřem.
    • Tvrdý sýr nastrouhejte.
  3. Smažení bramboráků:
    • Na pánvi rozehřejte vrstvu oleje. Lžící naneste vrstvu těsta a rozetřete do tvaru tenkého placku.
    • Na těsto položte trochu špenátové směsi a posypte nastrouhaným sýrem. Přikryjte dalším tenkým plátkem těsta.
    • Smažte z obou stran dozlatova, dokud není bramborák křupavý a dobře propečený.
  4. Podávání:
    • Hotové bramboráky pokládejte na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný olej.
    • Podávejte teplé, ideálně s čerstvým salátem nebo zakysanou smetanou.

      Recept na bramborák se špenátem a sýrem

      Ingredience (pro 4 porce):

      Na těsto:

    • 500 g brambor (ideálně škrobovitých)
    • 2 stroužky česneku
    • 2 vejce
    • 4 lžíce hladké mouky
    • 1 lžička majoránky
    • sůl a pepř podle chuti
    • olej na smažení
    • Na náplň:

    • 200 g čerstvého nebo mraženého špenátu
    • 1 stroužek česneku
    • 100 g tvrdého sýra (např. eidam, gouda nebo parmazán)
    • 1 lžíce másla
    • špetka soli a pepře

    • Postup:

    • Příprava těsta:
      • Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Vymačkejte z nich přebytečnou vodu.
      • Do brambor přidejte prolisovaný česnek, vejce, hladkou mouku, majoránku, sůl a pepř. Směs dobře promíchejte, aby vzniklo kompaktní těsto.
    • Příprava náplně:
      • Pokud používáte mražený špenát, nechte ho rozmrazit a vymačkejte přebytečnou vodu. Čerstvý špenát nasekejte nadrobno.
      • Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte prolisovaný česnek a krátce osmahněte. Přidejte špenát a orestujte. Dochutťe solí a pepřem.
      • Tvrdý sýr nastrouhejte.
    • Smažení bramboráků:
      • Na pánvi rozehřejte vrstvu oleje. Lžící naneste vrstvu těsta a rozetřete do tvaru tenkého placku.
      • Na těsto položte trochu špenátové směsi a posypte nastrouhaným sýrem. Přikryjte dalším tenkým plátkem těsta.
      • Smažte z obou stran dozlatova, dokud není bramborák křupavý a dobře propečený.
    • Podávání:
      • Hotové bramboráky pokládejte na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný olej.
      • Podávejte teplé, ideálně s čerstvým salátem nebo zakysanou smetanou.

Hodnocení zákazníků

Zatím nikdo nehodnotil! Buďte první kdo přidá hodnocení
  • Koření výráběné v Česku
  • Tradice 15 let
  • Ocenění Zlatý klas
  • Expedice do 48 hodin