je určená na pečené kuře na zbůsob alá bažant, vhodná je i na ostatní zvěřinu a divočinu, do omáček, gulášů i pod dušenou zeleninu jako přílohu atd .
zobrazit víceDivoké koření Reny
Směs koření a bylin určená pro přípravu zvěřiny a divočiny, pečenému kančímu, dančímu, srnčímu , jelenímu masu, ale i na divokou kačenu či bažanta, zajíce můžeme použít i na hovězí a skopové maso, do selských omelet a zapečených brambor i těstovin po myslivecku atd .
Skládá se : jalovec, sůl do 19%, koření nové koření , tymián , paprika, bobkový list, oregano, pepř černý, rozmarýn, celer . Obsahovat může stopy sezamu a hořčice, celeru, atd
Jelení kýta na divoko
800 g jelení kýty, 400 g rajčat, 1 mrkve, kousek celeru, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 3 lžíce hladké mouky, směs divokého koření, 2 dl červeného vína, 2 dl smetany, 2 dl vývaru (z kostky), petrželová nať, 2 lžíce olejem, sůl, pepř
Prolisovaný česnek smícháme s kořením, zalijeme vínem. Maso nakrájíme na kousky, zalijeme marinádou a necháme 1 den v chladničce.
Maso vyjmeme osolíme a opepříme a poprášíme moukou. Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli, celer, mrkev, přidáme maso a společně se zeleninou osmahneme. Vmícháme spařená, oloupaná, pokrájená rajčata, podlijeme procezenou marinádou, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
Maso vyjmeme, do šťávy přilijeme smetanu, v níž jsme rozmíchali lžíci mouky, krátce prohřejeme, vmícháme nasekanou petrželku a nalijeme na maso.
Příloha: hranolky
Bažant na divokém koření
1 bažant, 10 dkg slaniny, máslo, směs divokého koření, sůl.
Bažanta protáhneme proužky slaniny a lehce osolíme. Část slaniny dáme do břišní dutiny. Opečeme na másle, přidáme koření a pečeme v troubě do měkka za stálého polévání vypečenou šťávou.
Starší kus nejprve podusíme v přiklopeném pekáči a potom odklopíme a pečeme dozlatova.
Typ použití: | Na grilování, Na smažení, Na pečení, Na zvěřinu |