Dršťkovou polévku buď milujete, nebo nenávidíte.
zobrazit více
Do dršťkové polévky
Dršťkovou polévku buď milujete, nebo nenávidíte. Tuto českou klasiku z jídelen koupíte v obchodech i jako polotovar. Nic se ovšem nevyrovná té domácí, která je zahuštěná především dršťkami a voní po majoránce.
Složení: sůl do 29%, zelenina,mrkev, zvýrazňovač chuťi, cukr, pastyňák, cibule, paprika, bobkový list, libeček, muškátový oříšek.
Receptík: Dršťky drhneme solí a potom důkladně opláchneme vodou. Dáme je vařit do první vody a vaříme je zhruba 3/4 hodiny. Poté dršťky slijeme a nakrájíme na nudličky. Dršťky dáme vařit do většího hrnce do čisté vody a vaříme další zhruba dvě hodiny. Než se dršťky uvaří doměkka, na sádle osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme sladkou papriku a mouku (dle potřeby). Tento základ pak zalijeme odstátým vývarem z masoxu a důkladně rozmícháme, aby v něm nezůstaly hrudy. Pak je vařit do druhé čisté vody a vaříme další zhruba 3/4 hodinu. To vše necháme opět přijít k varu a poté přidáme do vody k nakrájeným dršťkám. Poté přidáme na jemném struhadle nastrouhanou zeleninu (mrkev, petržel, celer) a povaříme další zhruba 1/4 hodinu. Ke konci vaření polévku dle chuti okořeníme, přidáme rozetřený česnek a osolíme a opepříme. Polévku ještě můžeme zahustit jíškou.
V závodě kde se vyrábí tento produkt , jsou používány suroviny obsahující alergeny. Výrobek může obsahovat hořčici, soju, sezam, celer
Typ použití: | Koření do polévky |