reny@renykoreni.cz
+420 777 662 954 (po-pá 9.00-20.00)

Košík

Košík je prázdný

Košík

0 Kč

Domácí sekaná

kód zboží: sk60čj

pro domácí přípravu tradiční české sekané, vhodné použití do mnoha druhů mletých mas a zeleninových karbanátků, játrových knedlíčků , paštik a můžeme použít i k dochucení  bramborové kaše nebo hrachové a bramborové polévky .

zobrazit více
Dostupnost: Skladem v e-shopu
Výrobce: Reny koření

Hmotnost

Cena celkem: 35 Kč

Domácí sekaná Reny

Směs koření určená pro domácí přípravu tradiční české sekané, vhodné použití je do všech druhů mletých mas a zeleninových karbanátků, játrových knedlíčků a paštik, můžeme použít i k dochucení bramborové kaše nebo polévky hrachové či bramborové.

 

Skládá se : majoránka, sůl do 39%, česnek, cibule, paprika pálivá, mod. škrob, cukr, pepř černý, kmín chilli, inosinát sodný . Obsahovat může stopy celeru, sezamu a hořčice atd.

 

Domácí sekana Reny.

Z mletého masa mám   nejraději  karbanátky a domácí sekanou. Karbanátky jsou rychlejší a také jistější a chutnější. Povedou se jako vždycky. Sekaná může někdy   prasknout  a je po parádním obědě. Radost je ale o to větší, když se povede a navíc je šťavnatá. Při pečení sekané si užijeme napětí do poslední chvíle.

Sekaná je dobrá jak teplá tak i studená. Když přijde na  návštěvu kamarád a kamarádka, tak se dá udělat a přidat i na obloženou mísu. Z dobře ochucené sekané z reny koření bude návštěva určitě nadšená.

Suroviny:

500g mletého vepřového masa-500 g mletého hovězího masa-1,5 rohlíku od včerejšího dne-mléko na namočení rohlíků-1cibule-2-3 větší stroužky česneku-1 lžíce plnotučné hořčice-6 vajec + 1 vejce na potření sekané-sůl, pepř-libeček, pažitka, majoránka-5 plátků  špeku-kousek tuku na potření alobalu-alobal-Libeček a pažitka

Čtyři vejce uvaříme natvrdo. Zalijeme je vařící vodou a vaříme 9 minut. Zbylá tři syrová použijeme do masa a na potření sekané. Rohlíky nakrájíme na kostičky.

Nakrájené rohlíky zalijeme mlékem, aby se rozmáčely. Měla by z nich vzniknout kašička. Můžeme tomu trochu pomoci vidličkou. Kašička by neměla být moc řídká, aby sekanou nenaředila.

Maso na sekanou je potřeba hodně propracovat a promýchat  abychom z těsta vyhnali vzduchové bublinky aby se sekaná nerozpadávala ale byla v celku. Já jsem použil robot, ale je možno masovou směs propracovat i ručně.

Do mísy vložíme vepřové a hovězí mleté maso a pořádně promícháme, pak přidáme rozmočené rohlíky, 2 vejce, sůl, pepř, prolisovaný česnek, majoránku, nadrobno nakrájenou cibuli, pažitku a libeček. Libeček má velmi výraznou chuť, je v sekané velmi dobrý.

Směs mícháme zase nejméně 1/4 hodiny v robotu.

Dobře vypracované těsto rozložíme na tukem pořádně potřený alobal. Já použil na potírání domácí sádlo. Dá ji ještě lepší chuť..

Na masovou dokonale promíchanou  směs jsem poskládal vejce a boky směsi nahrnula na vejce. Je dobré mít vejce umístěná co nellépe dovnitř masové směsi, aby nahoře bylo více masové hmoty a vejce při pečení nezačala vylézat. Vršek sekané jsem proložil špekem.

Sekanou směs pevně zabalíme do alobalu a dáme péct.

Sekanou jsem pekl asi 45 minut na 170 °C. Pak jsem odstranil opatrně vršek alobalu aby byla opečená.  Nepropadejte panice,Nezapomeňte  potřít ji rozšlehaným vejcem, aby se udělala

Vhodné pro

Typ použití: Na pečení, Na smažení, Do mletého masa

Hodnocení zákazníků

Zatím nikdo nehodnotil! Buďte první kdo přidá hodnocení
  • Koření výráběné v Česku
  • Tradice 15 let
  • Ocenění Zlatý klas
  • Expedice do 48 hodin