také se používá do polévek, omáček pod maso a na pečená masa. Dále také do pečiva, při vaření brambor a zelí, do pomazánek, ke konzervaci a jiných pokrmů .
zobrazit víceDrcený kmín
Kmín celý je jedno nejvíce používané koření. Kmínem se koření chleba, brambory,na pečení, do omáček a salátů, v konzervárenství, v likérnictví, vefarmacii a mnoha dalších odvětvích potravinářského průmyslu. Přidává se při vaření brambor, do kyselého zelí, k masům a do salátů a jiných jídel v kuchyni. Kmín má všestrané užití .
Kmínová polévka
kousek másla, 4 rovné lžíce krupice, 1 vejce, vrchovatá lžička drceného kmínu, sůl, 1 kostka zeleninového bujónu, petrželová nať
Příprava kmínové polévky:
Na rozehřáté máslo nasypeme kmín a krupici. Za stálého míchání společně osmahneme. Přidáme vejce a rychle rozmícháme až vzniknou malé kousky. Zalijeme studenou vodou asi 1 l, osolíme, přihodíme bujón a povaříme asi 10 minut. Do hotové polévky vmícháme pokrájenou zelenou petrželku.
Typ použití: | Na luštěniny, Do pomazánek, Na grilování, Koření do polévky, Na minutky, Do mletého masa, Na pánev |