Aromatická směs bylin a koření navržená speciálně pro mořské ryby. Vynikající chuť bez přehlušení přirozené chuti masa.
zobrazit víceKoření Mořské ryby je vyvážená směs bylinek, citrusových tónů a lehce pikantních složek, které podtrhují chuť tresky, lososa, pražmy i tuňáka. Obsahuje mimo jiné papriku sladkou, šalvěj, kmín, česnek, cibuli a špetku chilli. Hodí se k pečení, grilování, restování i marinování. Neobsahuje glutamát ani chemické přísady – jen čisté koření pro čisté moře na talíři.
Složení: sladká paprika, petrželová nať, česnek, kmín, šalvěj, jedlá sůl, zázvor.
Pečená mořská ryba se směsí Mořské ryby
Suroviny:
2 filety mořské ryby (např. losos, pražma, treska, mořský vlk)
1–2 lžičky koření Mořské ryby
2 lžíce olivového oleje
1 citron (na šťávu + plátky)
čerstvý tymián nebo rozmarýn (volitelně)
sůl dle chuti
Postup:
Filety osuš a z obou stran osol.
Smíchej olej s kořením a potřete jím ryby.
Vlož do pekáčku vyloženého plátky citronu.
Pokapej šťávou z citronu a přidej snítky bylinek.
Peč v předehřáté troubě na 190 °C asi 20 minut, podle tloušťky ryby.
Podávej s bramborem, zeleninou nebo jen bagetou s máslem.
Grilovaná mořská ryba se směsí Mořské ryby
Tip:
Rybu zabal do alobalu nebo griluj v rybí mřížce.
Ideální pro lososa, tuňáka nebo mořského vlka.
Griluj cca 10 minut z každé strany – podle velikosti. Před podáváním pokapej citronem.
Typ použití: | Na grilování, Na marinování, Na pánev, Na minutky, Na ryby, Na rožnění, Na pečení |