Omage houbové koření je směs s výraznou houbovou chutí, ideální pro dochucení polévek, omáček a rizot. Obsahuje pečlivě vybrané houby, které dodají pokrmům bohaté aroma a hloubku.
zobrazit víceOmage Reny
Omage houbové koření je speciální směs vyrobená z vybraných sušených hub, která je ideální pro obohacení pokrmů o bohatou houbovou chuť a vůni. Toto koření se skvěle hodí pro přípravu polévek, omáček, rizot a dušených pokrmů, kde přináší autentickou houbovou chuť. Díky kvalitním ingrediencím a pečlivému zpracování přidává pokrmům jedinečný nádech lesní svěžesti a hloubky.
S chutí a vůně hub se použivá k dochucení polévek, vývarů, do omáček, houbových gulášů, do zapečených těstovin a brambor, do minutkových šťáv a masových směsí, hovězích a vepřových dušených plátků, čínských a indonéských jídel a jiných pochutin.
Skládá se : kmin, sůl do 29%, sušené houby 16% hřib smrkový 50%, žampion zahradní 50%, dextróza, pastiňák, cibule drcená, pepř černý mletý, koriandr mletý, inosinát sodný zvýrazňovač chuti, houbové aroma, barvivo: karamel . Obsahovat může stopy celeru, hořčice a jiné.
Receptík:
Rizoto s hlívou ústřičnou
Suroviny:
350g rýže, 350g hlívy ústřičné,120g másla,120g strouhaného parmazánu, 600ml vývaru drůbežího,3 cibule, polévková lžíce omage ,sůl ,pepř.
Postup:
Oloupeme cibule, nakrájíme na drobno. Nakrájenou cibuli dáme na rozpálenou pánev a osmahneme s 60g másla. Do hrnce dáme drůbeží vývar a nasypeme rýži, zaprášíme jednou lžící omage Reny a na mírném ohni dusíme pod pokličkou. Během toho očistíme hlívu ústřičnou a nakrájíme na kousky, osmahneme na rozpálené pánvi se zbytkem másla. Osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme. Pak uvařenou rýži smícháme s dušenou hlívou ústřičnou. Nakonec posypeme nastrouhaným parmazánem. Dobrou chuť přeje
Typ použití: | Koření do polévky, Na pečení, Koření do polévky, Do guláše |