Bílý pepř má jemnější a méně pálivou chuť než černý pepř, s lehce zemitým aroma. Skvěle se hodí do světlých omáček, polévek, rybích a bramborových pokrmů.
zobrazit vícePepř bílý celý
pochází z plodů pepřovníku černého (Piper nigrum), které se sklízí v plné zralosti. Po namočení do vody se z bobulí odstraní oplodí a semena se následně suší na slunci, dokud nezískají typickou světle žlutobílou barvu. Tento proces jim dodává jemnější a méně pálivý charakter oproti černému pepři, s lehce zemitým a aromatickým profilem.
Díky své jemnosti a světlé barvě je ideální do světlých omáček, polévek, bramborových pokrmů, rybích specialit či jemných mas, kde by černý pepř působil příliš dominantně. Hodí se také k minutkám, zvěřině či mletému masu.
Pepř patří mezi nejstarší a nejcennější koření na světě – již ve starověku byl symbolem prestiže a sloužil dokonce i jako oběživo. Hlavními producenty bílého pepře jsou Indonésie, Indie, Brazílie, Malajsie a Vietnam.
Složení: 100 % pepř bílý celý (Piper nigrum)
Původ: Indie
Skladování: Uchovávejte v suchu, chladu a temnu.
| Typ použití: | Do pomazánek, Do salátů, Do mletého masa, Do guláše, Karbenátky, Na dušení, Na grilování, Na minutky |