Jemnoučce namleté bobule pepře, nebo na hrubo se používá do světlých omáček,na pečená ,na grilovaná, rožněná všechna jiná masa i pochutiny. Hodí se také do salátů, tvarohových pokrmů, a k rybě a dalším .
zobrazit vícePepř bílý mletý Reny
Jemnoučce namleté bobule, které se hodí pro bílý pepř,se sklízí zcela zralé, červené a slupka se snadno odděluje od středu. Máčí se a po usušení získá jemnější vůni a ostřejší chuť. Hodí se do různých salátů,i tvarohovým pokrmům, ke světlým omáčkám i na ryby jak mořské, tak i sladkovodní a samozřejmě na všelijaké druhy masai pochutin.
Pepř je jedno z nejznámějších a nejrozšířenějších koření na světě vůbec. Pepřovník dosáhne dospělosti kolem osmého roku a následně plodí zejména asi 20 roků . Bílý pepř je z červených dozrálých bobulí. Intenzivě výraznou chuť dělá látka piperin. Pepř je druhým nejpoužívanějším jednodruhovém koření v českých i slovenských domácnostech.
Dnes tvoří přibližně 30% světového obchodu veškerého vyprodukovaného koření.
Typ použití: | Do omáček, Na grilování, Na minutky |