Sečuánský pepř je aromatické koření s citrusovou vůní a jemně pálivým účinkem. Dodává pokrmům exotickou chuť, typickou pro čínskou a thajskou kuchyni.
zobrazit vícePepř sečuánský (též sichuánský)
není pravým pepřem, ale sušenými tobolkami keře žlutodřevu peprného (Zanthoxylum piperitum) z čeledi routovitých (Rutaceae). Pochází z Číny a patří k nejstarším kořením asijské kuchyně.
Vyznačuje se výrazným aromatem s citrusovým nádechem a specifickým účinkem na jazyku – jemným brněním a pálivostí, která je odlišná od klasického pepře nebo chilli. Dodává pokrmům exotický, nezaměnitelný charakter a je základní ingrediencí čínské, thajské a dalších asijských kuchyní.
Používá se do masitých jídel, polévek, omáček a pikantních směsí. Skvěle doplňuje aromatické a pikantní pokrmy, ale i čaje – v Číně se tradičně používá opražený a drcený pro dochucení zeleného čaje.
Sečuánský pepř je tak ideální alternativou klasického pepře – nabízí pepřovou chuť, avšak bez klasické štiplavé ostrosti.
Složení: 100 % sečuánský pepř (Zanthoxylum piperitum)
Původ: Čína
Skladování: Uchovávejte v suchu, chladu a temnu.