Živanské koření dodává pokrmům výraznou, kořeněnou chuť inspirovanou tradičními recepty. Ideální na maso, zeleninu a grilování.
zobrazit víceŽivaňské koření
Živanské koření je směs aromatických bylin a koření, která přináší autentickou chuť živánské kuchyně. Toto koření je ideální pro přípravu pokrmů na grilu, v troubě i na pánvi. Vyniká kombinací papriky, kmínu, česneku, cibule a dalších ingrediencí, které dodávají masu, zelenině i bramborám bohatou a lehce pikantní chuť. Skvěle se hodí nejen pro přípravu tradičního živáňského pokrmu, ale také pro marinování masa, přípravu omáček a dochucení pečených jídel. Stačí špetka a vaše jídlo získá nový rozměr plný chuti.
Je tradiční živaňská pečeně slovenského receptu. živaňská pečeně je vlastně kompletní pokrm: maso, zelenina, i příloha v jednom. Dá se používat na vepřové, skopové, kuřecí, co kdo rád a zelenina jakákoliv. Pečeme na grilu, jehle, v alobalu na ohni a nebo pekáči. Suroviny napíchejte na jehlu nebo jen volně klást vedle sebe. Nezapomeňte na slaninku. Vždy s úspěchem.Směs koření na oblíbenou pečínku, nebo podobné pochoutky.
Živáňská pečeně je známá i pod názvem Živáňská jehla. Jedná se vlastně o kompletní pokrm: maso, zeleninu, koření i brambory v jednom.
V tom spočívá krása a genialita této slovenské speciality. Její příprava je tak jednoduchá, že se do ní může pustit i začínající kuchařka. Živáňskou můžete připravit mnoha způsoby, buď na grilu, v alobalu i v troubě v pekáčku. Suroviny můžete napíchat na jehlu nebo ji péct bez ní.
Klasická živáňská obsahuje tři druhy masa – vepřové, hovězí a jehněčí. Někdo přidává i klobásu. Dalšími ingrediencemi jsou papriky, cibule a brambory. Nesmíme zapomenout na speciální koření, bez kterého by Živáňská nebyla luxusní. Nejlepší je vše naložit do oleje s kořením den předem. Živáňskou je potřeba rožnit nebo péct pomalu.
Složení: Sůl 11%, cibule, koriandr, celer, E621, paprikové floky, chilli, pepř.
Obsahovat může stopy hořčice, sezamu.
Typ použití: | Na grilování, Na pečení, Na smažení, Do mletého masa, Na italskou kuchyni, Na pánev, Na minutky |