Tuhle všestranně použitelnou zeleninu už dávno znali a milovali už v dobách stařších.
zobrazit víceČervená řepa vždy patří a bude patřit k několika málo plodinám, které jsou nejen velmi chutné a výživné. Jsou totiž i velice zdravé a navíc se velmi snadno pěstují. Tuhle všestranně použitelnou zeleninu už dávno znali a milovali už v dobách stařších. Červená řepa vždy patří, navzdory své nevalné oblibě v našich končinách, mezi jeden z nejzdravějších a nejuniverzálnějších druhů zeleniny, které můžeme v kuchyni vždy použít. Krásně rudá barva červené řepy dává našim salátům a bramborovým jídlům neobvyklý ale zajímavý vzhled. Proč? Toto neobvyklé zbarvení červené řepy způsobuje pigment, který je pro tuto rostlinu typický a nazývá se betakyanin.
Červená řepa je výborná chuťově a dobře se uplatňuje v různých salátech nebo dobré příloze. Červená řepa velmi chutná například se zelím, pomeranči, křenem česnekem i s ořechy. Když řepu uvaříme tak se dá připravit sálát se smetanou, marinádou nebo smetanou i tatarkou a jiné. Jsou dobrým doplňkem k pečenému, rožněnému masu a minutek. Je to velmi dobrá příloha ale hlavně i zdravá.
Typ použití: | Do omáček, Do salátů |