reny@renykoreni.cz
+420 777 662 954 (po-pá 9.00-20.00)

Košík

Košík je prázdný

Košík

0 Kč

Cibule plátková Reny

kód zboží: jk47ro

je to základní kořenící přípravek masitých jídel, polévek, salátů, nakládaných zelenin, omáček, dušených zelenin, různých paštik a pomazánek, atd .

zobrazit více
Dostupnost: Skladem v e-shopu
Výrobce: Reny koření

Hmotnost

Cena celkem: 40 Kč

Cibule plátková Reny

Zmínka o cibuli nacházíme v nejdávnější historii.Cibulové zeleniny se pěstují po celém světě, hodně v Nizozemí, Polsku, Egyptě, Španělsku a i naše cibule nemá špatný zvuk ve světovém obchodě. Je to základní kořenící součástí při přípravě masitých jídel, polévek, salátů, nakládaných zelenin, omáček, dušených zelenin, různých paštik a pomazánek atd .
Původ cibule není s jistotou znám, ale předpokládá se, že pocházi asi ze střední Asie. Cibule byla známa již v dávnověku. O jejím užití se dozvídáme např. z hliněných tabulek Sumerů, zmiňuje se o ní Bible  i učené knihy starověké Indie a Číny, a to hlavně v souvislosti s léčebnými účinky. Byla kdysi kromě soli jedním z prvních koření lidových vrstev.

Cibule je široce užívaná při vaření jako zelenina či koření. Používají se její cibule, oloupané od vrchních uschlých vrstev, nejčastěji nakrájené, řidčeji se využívá i cibulová nať. Syrová cibule má pálivou chuť a používá se například jako příloha k pečivu či uzeninám, často v kombinaci s hořčicí. Vařenou cibuli mohou obsahovat některé zeleninové polévky. Osmažená cibule se používá jako základ pro cibulovou jíšku, která se používá jako základ gulášů a perkeltů, omáček, zeleninových polévek, některých luštěninových pokrmů, špenátu a zelí. Samotná smažená cibulka s tukem se používá například k maštění a ochucení vařené čočky a dalších pokrmů.

Vhodné pro

Typ použití: Koření do polévky, Do guláše

Hodnocení zákazníků

Zatím nikdo nehodnotil! Buďte první kdo přidá hodnocení
  • Koření výráběné v Česku
  • Tradice 15 let
  • Ocenění Zlatý klas
  • Expedice do 48 hodin