reny@renykoreni.cz
+420 777 662 954 (po-pá 9.00-20.00)

Košík

Košík je prázdný

Košík

0 Kč

Dračí mls bez glutamánu a bez soli

kód zboží: draci mls13Rol

https://www.renykoreni.cz/zdrava-linie-koreni Hrubá  směs bez soli, která je vhodná na masa, do uzenin, gulášových jídel nebo do polévek.

zobrazit více
Dostupnost: Skladem v e-shopu

Hmotnost

Cena celkem: 65 Kč

Dračí mls

Hrubá směs bez soli, která je vhodná na masa, do uzenin, gulášových jídel nebo do polévek. Dračí mls uvítají hlavně milovníci jemně ostřejších jídel, kteří si zajisté již s použitím sami poradí.
 

Složení: HOŘČICE, cibule, paprika červená a zelená, pepř černý, kmín, mrkev

Může obsahovat stopy celeru a sezamu.

 

Vůně krásné velké Indie: co  byste měli vědět o indické kuchyni?

Je druhým nejlidnatějším státem na světě, ve kterém se potkává opravdu mnoho etnických i náboženských skupin. Stejná ale krásná rozmanitost panuje i v indické kuchyni, pro kterou je typická široká škála jednopruhových i směsí koření. Chcete opravdu proniknout do jejich tajů? Tak vám prozradíme, co všechno je pro ni typické a co není.

Indická kuchyně je všelijaká, ale rozhodně není tuctová ani nudná

Díky úrodné půdě a příznivému klimatu se v Indii pěstuje nejen mnoho druhů potravin, ale také mnoho koření. Právě koření patřilo v minulosti k největším obchodním artiklům, které se vyvážely do celého světa.

Vzhledem k širokému spektru náboženských a etnických skupin je indické jídlo převážně vegetariánské. Znamenitou chuť a vůni získává především díky speciálním úpravám a použitému koření.

Z čeho se v Indii nejčastěji vaří?

Mezi základní ingredience patří: luštěniny, zelenina, brambory a rýže.

Ani „lidé kteří mají rádi maso“ nepřijdou zkrátka. V Indii se připravuje především drůbeží, skopové, kozí a rybí maso.

Typické indické koření je vždy

Abyste vašemu jídlu dodali správnou orientální chuť a vůni, nemělo by ve vaší kuchyni chybět následující koření:

skořice, šafrán, kurkuma, římský kmín, kardamom, hřebíček, fenykl, anýz, muškátový oříšek a květ, pepř, pískavice, chilli.

Pro všechna tato koření je typická ale  výrazná vůně, barva a hlavně  pikantní chuť. Indické jídlo by mělo být takřka  pálivé, ale ne tolik, aby byly potlačeny veškeré  ostatní chutě. Do připravovaného  jídla se obvykle přidává několik druhů koření, které se označují jako například „masala“. Doslova jde přeci o směsi různých koření, které se liší tím jaká je to oblast .

Tradiční indická jídla jsou přeci

Jaká jídla se nejčastěji objevují na indických stolech?

Polévky:  rassam,  milanguttanír,  šróba.

Přílohy :  čapátí, nán, vařená rýže nebo dósa.

Maso :  karí, tikka, tandoori či kroma.

Vegetariánská jídla : dál, paneer, pakora a aloo gobi.

Pokud si i vy chcete pochutnávat  na vybraných indických delikatesách, rozhodně vám nesmí chybět  i pestrá zásoba koření.

 

Vhodné pro

Typ použití: Na pečení, Na grilování, Do mletého masa, Na minutky, Na pánev, Na rožnění

Hodnocení zákazníků

Zatím nikdo nehodnotil! Buďte první kdo přidá hodnocení
  • Koření výráběné v Česku
  • Tradice 15 let
  • Ocenění Zlatý klas
  • Expedice do 48 hodin