https://www.renykoreni.cz/zdrava-linie-koreni Hrubá směs bez soli, která je vhodná na masa, do uzenin, gulášových jídel nebo do polévek.
zobrazit víceDračí mls
Hrubá směs bez soli, která je vhodná na masa, do uzenin, gulášových jídel nebo do polévek. Dračí mls uvítají hlavně milovníci jemně ostřejších jídel, kteří si zajisté již s použitím sami poradí.
Složení: HOŘČICE, cibule, paprika červená a zelená, pepř černý, kmín, mrkev
Může obsahovat stopy celeru a sezamu.
Je druhým nejlidnatějším státem na světě, ve kterém se potkává opravdu mnoho etnických i náboženských skupin. Stejná ale krásná rozmanitost panuje i v indické kuchyni, pro kterou je typická široká škála jednopruhových i směsí koření. Chcete opravdu proniknout do jejich tajů? Tak vám prozradíme, co všechno je pro ni typické a co není.
Díky úrodné půdě a příznivému klimatu se v Indii pěstuje nejen mnoho druhů potravin, ale také mnoho koření. Právě koření patřilo v minulosti k největším obchodním artiklům, které se vyvážely do celého světa.
Vzhledem k širokému spektru náboženských a etnických skupin je indické jídlo převážně vegetariánské. Znamenitou chuť a vůni získává především díky speciálním úpravám a použitému koření.
Mezi základní ingredience patří: luštěniny, zelenina, brambory a rýže.
Ani „lidé kteří mají rádi maso“ nepřijdou zkrátka. V Indii se připravuje především drůbeží, skopové, kozí a rybí maso.
Abyste vašemu jídlu dodali správnou orientální chuť a vůni, nemělo by ve vaší kuchyni chybět následující koření:
skořice, šafrán, kurkuma, římský kmín, kardamom, hřebíček, fenykl, anýz, muškátový oříšek a květ, pepř, pískavice, chilli.
Pro všechna tato koření je typická ale výrazná vůně, barva a hlavně pikantní chuť. Indické jídlo by mělo být takřka pálivé, ale ne tolik, aby byly potlačeny veškeré ostatní chutě. Do připravovaného jídla se obvykle přidává několik druhů koření, které se označují jako například „masala“. Doslova jde přeci o směsi různých koření, které se liší tím jaká je to oblast .
Jaká jídla se nejčastěji objevují na indických stolech?
Polévky: rassam, milanguttanír, šróba.
Přílohy : čapátí, nán, vařená rýže nebo dósa.
Maso : karí, tikka, tandoori či kroma.
Vegetariánská jídla : dál, paneer, pakora a aloo gobi.
Pokud si i vy chcete pochutnávat na vybraných indických delikatesách, rozhodně vám nesmí chybět i pestrá zásoba koření.
Typ použití: | Na pečení, Na grilování, Do mletého masa, Na minutky, Na pánev, Na rožnění |