moc často se používá k aromatizování vinných nebo ovocných octů, bylinkových másel, do nádivek, drůbeže, k pečeným a dušeným masům, do omáček, majonéz, při nakládání zeleniny, do salátů, marinád, polévek, k jemným zeleninám atd.
zobrazit víceEstragon Reny
je známý pod jménem pelyněk, má svůj původ ve střední a jihozápadní Asii. Je to základní koření zelené francouzské kuchyně. Estragon se používá k aromatizování vinných nebo ovocných octů, bylinkových másel, do nádivek, drůbeže, k pečeným a dušeným masům, do omáček, majonéz, při nakládání zeleniny , do salátů, marinád, polévek, k jemným zeleninám. Estragon dává pokrmům pikantně trpkou chuť. Používání estragonu podporuje chuť k jídlu. Daří se mu ve výživné půdě a v teplých chráněných polohách atd.
Typ použití: | Na grilování, Na pečení, Na studenou kuchyni |