můžeme přidávat do všech luštěninových jídel, do kapusty, velmi výborná je v klobásách a při uzení masa, je vhodná při přípravě zvěřiny i smetanových omáček, k nakládání okurek a zelí, do bramborové polévky, fazolového, bramborového či okurkového salátu, do bylinkového másla a bylinkových omáček a jiných pochutin.
zobrazit víceSaturejka Reny
Saturejka je staré, dávno používané koření a římští labužníci ji používali jako koření. Bývala součástí voňavých kořenných zahrádek našich prababiček a ještě dnes si leckde hospodyně nedovede představit dobrou svíčkovou na smetaně, není-li v omáčce povařena snítka vonné a peprné saturejky to ví každá kuchařka. Pro svou příjemnou vůni a ostrost se dá použít všude, kam se přidává pepř a obecně můžeme saturejku přidávat do všech luštěninových jídel, do kapusty, velmi dobrá je v klobásách a při uzení masa, je vhodná při přípravě zvěřiny i smetanových omáček, k nakládání okurek a zelí, do bramborové polévky, fazolového, bramborového či okurkového salátu, do bylinkového másla a bylinkových omáček a jiných pochutin. Přidává se do rajské omáčky, k houbám, do majonéz, do fazolových lusků, do jídel z krupek a z krup i do rýže.
Typ použití: | Do salátů, Koření do polévky, Na luštěniny |