Chilli papričky celé - Pikantní a aromatické papričky pro univerzální použití v kuchyni.
zobrazit víceChili papričky Reny
Chilli papričky celé jsou nezbytným kořením pro všechny milovníky pikantních jídel. Tyto sušené papričky dodají vašim pokrmům intenzivní pálivou chuť a výrazné aroma, které zvýrazní celkový chuťový profil jídla. Celé chilli papričky jsou ideální pro přípravu různých druhů jídel, od omáček a polévek po marinády, grilované pokrmy a mexické speciality.
Tyto papričky jsou pečlivě vybrány a sušeny, aby si zachovaly svou pikantnost a aromatické vlastnosti. Použití celých chilli papriček je velmi jednoduché – stačí je přidat do pokrmu během vaření nebo je předem namočit ve vodě a poté jemně nasekat.
Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 o výživových a zdravotních tvrzeních nám nedovoluje informovat vás o účincích těchto plodů na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu nebo v herbáři.
Vyzkoušejte celé chilli papričky od Renykoreni.cz a obohaťte své pokrmy o intenzivní pálivou chuť a výrazné aroma.
Někdy se též užívá název kayenský pepř . Jedná se o malé světlejší papričky se silnou vůní. Tyto feferonky jsou ostré odrůdy zpravidla vytrvalých kořeninových paprik, kterých je celá škála. Za svou pálivou chuť vděčí látce kapsaicin, která se dobře rozpouští v tucích, takže pro zahnání akutního pocitu pálení v ústech nejlépe pomůže sklenka mléka,alkohol, protože kapsaicin je rozpustný i v alkoholu.Mimo dalších látek obsahuje vitamíny C a karoten B. Podporují chuť k jídlu, ale ve větším množství dráždí pohlavní a močové ústrojí. Má příznivý účinek na zažívání. Je prokázáno, že kultury, zvyklé na ostrá jídla s tímto kořením, snáze snášejí zamoření pokrmů a prostředí kolem sebe různými bakteriemi, zejména těmi vyvolávajícími průjem. Chili vyvolává změny ve střevní sliznici, která potom leccos snese. Chili je považováno také za afrodisiakum.Tímto názvem bývá často označován prášek ze sušených chili papriček.Ostré koření .
Typ použití: | Koření do polévky, Do guláše, Do mletého masa, Do omáček, Do pomazánek, Karbenátky, Na pánev, Na pečení |