Guláš maďarský
Guláš zdá se býti mistrovské dílo, nicméně, tento recept vám přiblíží jeho jednoduchost přípravy. Bohatý cibulový základ je gró pokrmu a spolu se šťavnatými kousky masa a kořením dotváří tu pravou chuť guláše.
Suroviny: 6 CIBULÍ, sádlo, VODA, SŮL, PAPRIKA MLETÁ, koření gulášové Reny, černý pepř 100%, jedna polévková lžíce sojové omáčky, dvě polévkové lžíce hladké mouky.
Postup přípravy: maso nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme a osmahneme na sádle, K osmahlé cibuli přidáme maso a orestujem. Podlijeme vodou a osolíme, přidáme gulášové koření Reny, papriku 160ASTA také od Reny a pomalinku dusíme až maso je měkké. V průběhu dušení musíme podlévat vodou. Jak je maso měkoučké přidáme trošku kečupu. Z vody a mouky uděláme kližku a zahustíme guláš. Gulášek udržujeme ve varu asi pět minut. Hotový guláš servírujeme buď s knedlíkem a čerstvou cibulí, nebo chlebem. Dobrou chuť.
zobrazit více