reny@renykoreni.cz
+420 777 662 954 (po-pá 9.00-20.00)

Košík

Košík je prázdný

Košík

0 Kč

Slepičí polévka recept

Dostupnost:
Cena celkem: 0 Kč

Příprava slepičí  polévky

Jednu  malou slepici, mrkvičku a petrželku. Slepičku  pořádně  očistíme a zbavíme brků. Velmi dobře  ji omyjeme a osušíme. Slepici vložíme do středně velkého  hrnce, zalijeme studenou vodou, dáme asi takovou menší neoloupanou cibuli a přidáme 1,5l – 2,5 l vody. Slepici vaříme  na mírném ohni asi  2 - 3 hodinky,  než bude měkká. Přidáváme Jowišanku a přidáme  sůl. Vynikne tím chuť masa. Dle potřeby přiléváme vodu. Opucujeme si zeleninu a celou ji dáme do vývaru ke slepici. Ve vývaru ji povaříme  ještě cirka půl hodiny  dokud zeleninka změkne. Pak ji vyndáme a pokrájíme na kostičky. Cibuli vytáhneme a také pokrájíme. Slepička, která se téměř rozpadá, vytáhneme z vývaru. Vývar scedíme. Když ho budete vařit tímto stylem, zůstane krásně čirý. V jiném hrnci si uvaříme nudle, které scedíme. Ze slepice obereme maso, podle potřeby ho nakrájíme a vrátíme do vývaru k zelenině. Pórek nakrájíme na kolečka, vložíme do vývaru, podle chuti ještě osolíme a povaříme asi 5 minut. Domácí slepičí vývar podáváme s nudlemi a sypeme čerstvým pórkem.

Potřebujeme jednu až dvě cibule,  jeden celer velikosti cibule,  jeden svazeček porku,  dvě mrkve, jedna petržel, a jedna slepička.

Hodnocení zákazníků

Zatím nikdo nehodnotil! Buďte první kdo přidá hodnocení
  • Koření výráběné v Česku
  • Tradice 15 let
  • Ocenění Zlatý klas
  • Expedice do 48 hodin