přidává se polévek i při uzení masa, do sýrů, do sekaných mas, ke zvěřině, do salátů, do hrachových a fazolových pokrmů, k nakládání okurek, do omáček, k zelenině, k přípravě ryb, na italskou pizzu a jiných specialit.
zobrazit víceTymián Reny
Tymián vždy měl svou funkci jako koření, jako výborný lék i jako aromatická rostlinka . Použít ho můžeme maximálně asi jednu až tři čajové lžičky na 1kg potravin. Tymián je jedno z důležitých, hodně rozšířených,dobrých koření, pěstuje se hlavně ve Španělsku, Albánii, Itálii, Francii, Řecku. Tvoří ji součást voňavého polévkového koření „bouquet garni“ používaného ve Francii, přidává se při uzení masa, do sýrů, do sekaných mas, ke zvěřině, do salátů, do hrachových a fazolových pokrmů, k nakládání okurek, do omáček, k zelenině, k přípravě ryb, na italskou pizzu a jiných dobrot. V Německu spolu s bobkovým listem i do kysaného zelí ,vynikájící chuti.
Typ použití: | Koření do polévky, Na zvěřinu |