Kurkuma oddenek - Čerstvý oddenek kurkumy, známý svou výraznou žlutou barvou a širokými zdravotními účinky. Ideální pro dochucení pokrmů, výrobu čajů a přírodních léčiv.
zobrazit víceKurkuma Reny
Kurkuma oddenek - Čerstvý oddenek pro zdraví a chuť
Kurkuma oddenek je základní složkou mnoha kuchyní po celém světě, známá svou jasně žlutou barvou a výraznými zdravotními benefity. Kurkuma obsahuje kurkumin, silný antioxidant s protizánětlivými vlastnostmi. Čerstvý oddenek kurkumy lze použít pro přípravu různých pokrmů, jako jsou kari, polévky, omáčky nebo smoothies, a také pro výrobu čajů a domácích léčiv.
Klíčové vlastnosti:
Složení: 100% čerstvý oddenek kurkumy.
Návod na použití: Kurkumu oloupejte a nastrouhejte nebo nakrájejte na malé kousky. Přidejte do svého pokrmu během vaření nebo použijte na přípravu čaje. Lze také kombinovat s medem a citronem pro přípravu domácího léčiva.
Neboli jako šafrán je koření ze sušeného mletého oddenku kurkumovníku dlouhého , žluté barvy. Obsahuje asi 5 % éterického oleje hlavní složky sabinen, felandren a žluté barvivo kurkumin , používá se v kari koření i jiných specialit. Výtažky z kurkumovníku používají ------ a je prokazatelně antioxidantem. Zjistilo se, že podporuje ------, zejména u starších lidí i mladých. Přírodní a velmi účinný mozkový doping. Používá se např. k zahušťování rybích a želvích polévek.
Kurkuma se používá též jako barviva do potravin např, brambory, knedlíky atd. Například se používá jako barvivo do bezvaječných těstovin, polévek, rýže , pro dosažení žluté barvy a lahodné chuti.Použití v kuchyni: Kurkuma se přidává do směsí kari, výborná je v rizotu, luštěninových pokrmech, guláších a polévek s jíškou, pod masa, dále do rizota, zeleninových jídel, do různých čatní a nakládané zeleniny i těstovin.
Kurkuma je považována za jeho náhražku v kuchyni.
Typ použití: | Byliny do kuchyně, Do omáček, Koření do polévky |