Nové koření celé jsou malé kulaté bobule s jemně kořenitou chutí, připomínající kombinaci hřebíčku, skořice a muškátového oříšku. Používá se v kuchyni pro dochucení omáček, polévek a dušených pokrmů.
zobrazit víceNové koření celé
Nové koření celé, původem ze Střední Ameriky, pochází z rostliny pimentovníku pravého. Má jedinečnou chuť, která kombinuje tóny hřebíčku, skořice a muškátového oříšku, a přidává se do omáček, marinád, polévek, nakládaných pokrmů i dušených jídel. V české kuchyni se často používá pro dochucení guláše nebo svíčkové. Nové koření celé je vhodné také pro pomalé vaření, kde se jeho aroma pomalu uvolňuje.
Je tradiční aromatické koření s kořeněnou, příjemně palčivou chutí. Toto koření se získává z plodů tropického, stálozeleného stromu. Nové koření má zajímavou vůni, která připomíná směs černého pepře, hřebíčku, muškátového oříšku a skořice.
Odkud se dováží
Nové koření se do České republiky dováží z Karibských ostrovů.
Využití nového koření
Nové koření se přidává nejen do polévek, omáček, marinád, klobás, šunky, telecího masa, masových rolád a zvěřiny. Nové koření se může také použít při nakládání okurek a hub.
Jak s ním zacházet
Nové koření skladujte maximálně 2 roky.
Typ použití: | Na luštěniny, Koření do polévky, Do mletého masa |