Pálivá paprika je aromatické koření s výrazně pikantní chutí a sytě červenou barvou. Hodí se do masitých jídel, gulášů, omáček, polévek či pikantních marinád.
zobrazit vícePálivá paprika (Capsicum annuum)
se získává sušením a jemným mletím paprikových plodů. Vyniká intenzivní vůní, pikantní chutí a výrazně červenou barvou, která dodává pokrmům atraktivní vzhled.
Je oblíbenou součástí středomořské, mexické i asijské kuchyně. Hodí se do gulášů, omáček, polévek, masitých i zeleninových jídel, pikantních marinád, rýžových pokrmů i studené kuchyně. Výborně se kombinuje s rybami a dary moře.
Pálivá paprika dodává pokrmům hloubku, příjemné teplo a kulinářský šmrnc. Při přípravě pokrmů je důležité papriku nezahřívat na příliš vysokou teplotu, aby nezhořkla.
Složení: 100 % pálivá paprika (Capsicum annuum)
Původ: EU / mimo EU
Skladování: Uchovávejte v suchu, chladu a temnu.
| Typ použití: | Do pomazánek, Do salátů, Do guláše, Do mletého masa |