Pálivá paprika je ostré koření s výraznou pikantní chutí, které se používá k dochucení a zvýraznění pokrmů. Skvěle doplňuje omáčky, masa a polévky, kde přidává jemný pálivý nádech.
zobrazit vícePaprika španělská pálivá
Pálivá paprika je vysoce aromatické koření s pikantní chutí, které se vyrábí ze sušených a jemně mletých paprikových plodů. Má sytě červenou barvu a často se používá ve středomořské, mexické i asijské kuchyni. Hodí se do pokrmů, které vyžadují ostřejší nádech, jako jsou masité pokrmy, guláše, omáčky, polévky nebo pikantní marinády. Pálivá paprika dokáže pokrmům dodat hloubku a příjemné teplo.
Začali papriku považovat za vhodnou pro náročné žaludky labužníků. Sladká či pálivá mletá paprika dodává pokrmům nejen lahodnou chuť, ale i krásnou sytě červenou barvu. V kuchyni představuje převládající koření, je základem gulášů, omáček, perkeltů, dodává chuť pokrmům z rýže, brambor a mnoha zeleninových jídel, ale i do vaječných pokrmů a studené kuchyně. Vhodná k rybám a darům moře. Paprika se nesmí nikdy zahřívat na příliš vysokou teplotu, zhořkla by.
Typ použití: | Do pomazánek, Do salátů, Do guláše, Do mletého masa |