dává lahodnou pálivou chuť, ale i krásnou sytě barvu červenou . Španělská paprika pálivá představuje převládající koření, a je základem gulášů, omáček, perkeltů, dodává chuť pokrmům z rýže, brambor a mnoha zeleninových jídel, ale i do vaječných pokrmů a studené kuchyně i jiných vynikajících pochutin.
zobrazit vícePaprika španělská pálivá Reny
Začali papriku považovat za vhodnou pro náročné žaludky labužníků. Sladká či pálivá mletá paprika dodává pokrmům nejen lahodnou chuť, ale i krásnou sytě červenou barvu. V kuchyni představuje převládající koření, je základem gulášů, omáček, perkeltů, dodává chuť pokrmům z rýže, brambor a mnoha zeleninových jídel, ale i do vaječných pokrmů a studené kuchyně. Vhodná k rybám a darům moře. Paprika se nesmí nikdy zahřívat na příliš vysokou teplotu, zhořkla by.
Typ použití: | Do pomazánek, Do salátů, Do guláše, Do mletého masa |