Červený pepř je jemně nasládlé a aromatické koření s lehkým ovocným nádechem. Skvěle dochutí saláty, omáčky a rybí pokrmy, dodává pokrmům jemnou pikantnost a výraznou barvu.
zobrazit víceČervený pepř celý
Červený pepř je jemně nasládlé a aromatické koření s lehkým ovocným nádechem. Skvěle dochutí saláty, omáčky a rybí pokrmy, dodává pokrmům jemnou pikantnost a výraznou barvu.
Červený respektyvně růžový pepř (růžové bobule) se nejedná se o pravý druh pepře,ale je původem z brazilského pepřovníku a patří do čeledě Piperaceae. Rozmanitolahodná chuť růžových (červených) bobulí je nasládlá, mírně ostrá a kořeně aromatická. Pepř je jedno z nejznámějších a nejrozšířenějších koření na světě vůbec . Výraznou chuť způsobuje látka piperin. Pepř jako takový je druhým nejpoužívanějším kořením v českých domácnostech. Původně se pepř vyskytoval v indických pralesích, znal ho Alexandr Veliký. Dnes se hojně pěstuje také v Indonésii, Malajsii a Brazílii.
Typ použití: | Orient kuchyně |