Aromatická středomořská bylinka s výraznou kořenitou chutí. Hodí se k masu, rybám, do omáček, polévek i bylinkových směsí.
zobrazit víceŠalvěj (Salvia officinalis)
je vytrvalá bylinka s charakteristickými stříbřitě zelenými listy a intenzivní vůní. Už od starověkého Říma byla oblíbenou přísadou do pokrmů a své pevné místo si našla i ve staročeské kuchyni, kde byla považována za stejně důležitou jako petržel.
Využívá se zejména ve středomořské kuchyni, kde dodává výraznou chuť masitým jídlům – skopovým a jehněčím pečením, telecímu, drůbeži i vepřovým specialitám. Výborně ladí také s rybami, bramborovými i zeleninovými pokrmy.
Šalvěj je oblíbená i v bylinkových směsích, kde se kombinuje s rozmarýnem, tymiánem, majoránkou, bazalkou či mátou. Lze ji přidat do nádivek, sekané, karbanátků, bylinkového másla, omáček, polévek nebo pomazánek.
Složení: 100 % šalvěj (Salvia officinalis)
Původ: CZ
Skladování: Uchovávejte v suchu, chladu a temnu.
Typ použití: | Do omáček, Koření do polévky |