Bazalka je nádherně aromatická bylina, která je však velmi citlivá na teplo.
zobrazit víceBazalka Reny
Po celou dobu vegetace je chutnou i voňavou přísadou salátu u čerstvé zeleniny. Přidáváme i k dušenému masu, do omáček, dá se přidat i do polévek. Bazalka tvoří základ italské kuchyně, používá se zejména u receptů jehož součástí jsou rajčata saláty, těstoviny s rajčatovou omáčkou atd . Bazalka je nádherně aromatická bylina, která je však velmi citlivá na teplo. Zvláště čerstvé listy rychle ztrácí své nezaměnitelné aroma a svěží zelenou barvu. Proto je doporučováno přidávat bazalku až těsně před servírováním. Často se proto používá do zeleninových salátů, kde si ji můžeme naplno vychutnat. Výborným salátem s bazalkou je italské Caprese. Tenoučce nakrájená rajčata proložená plátky mozarelly, lehce zalité olivovým olejem a posypané čerstvě nasekanou bazalkou. Tenhle salát je velmi oblíbený po celém světě a podává se i jako předkrm s pečivem, nebo jako velmi dobrá a chutná příloha ke grilovaným masům atd.
Typ použití: | Koření do polévky, Byliny do kuchyně |