Černý kmín - Aromatické a zdravé koření s jemnou chutí, vhodné pro mnoho pokrmů. Čermucha
zobrazit víceČerný kmín (Černucha setá- Nigela sativa)
Černý kmín, známý také jako nigella nebo kalonji, je aromatické koření s jemně hořkou chutí a nádechem oříšků. Tento kmín pochází z rostliny Nigella sativa a je často používán v kuchyních po celém světě, zejména v indické, středovýchodní a středomořské kuchyni.
Černý kmín je vynikající přísadou pro pečivo, polévky, omáčky, saláty a marinády. Jeho jedinečná chuť dodává pokrmům hloubku a bohatost, což z něj činí oblíbené koření mezi kuchaři i gurmány. Stačí přidat malé množství černého kmínu do vašich receptů a užít si jeho specifickou chuť a vůni.
Černý kmín je nejen chutný, ale je také ceněn pro své možné zdravotní přínosy. Je bohatý na antioxidanty a má dlouhou historii použití v tradiční medicíně.
Vyzkoušejte černý kmín od Renykoreni.cz a obohaťte své pokrmy o toto aromatické a zdravé koření.
Z čeledi praskýřnikové. Je to jednoletá bylina pocházející z jihozápadní Asie. Semena se používají jako koření.
Prastarý král se probouzí-černý kmín (Černucha setá). Polozapomenutelný všelék a proto patří mezi nejzdravější potraviny na světě.
Černý kmín se dá pěstovat i v Česku. Nejvíce se užívá na Balkáně, Turecko, Indie, Střední východ. Nejznámější je v Indii
V gastronomii má příjemnou vůni i chuť (lehce pálivou). Používá se podobně jako černý pepř. Dá se použít i do pečiva.
Typ použití: | Na grilování, Na minutky, Do mletého masa, Do omáček, Koření do polévky |