Sušená plátková cibule - Praktická a aromatická přísada pro širokou škálu pokrmů.
zobrazit víceCibule plátková Reny
Sušená plátková cibule je skvělou alternativou k čerstvé cibuli, která vám ušetří čas a usnadní přípravu vašich oblíbených pokrmů. Tato cibule je nakrájená na tenké plátky a šetrně sušená, aby si zachovala svou bohatou chuť a aroma. Sušená cibule je ideální pro použití v polévkách, omáčkách, dušených pokrmech, pečených jídlech a salátech.
Vyzkoušejte sušenou plátkovou cibuli od Renykoreni.cz a obohaťte své pokrmy o bohatou a autentickou cibulovou chuť.
Zmínka o cibuli nacházíme v nejdávnější historii.Cibulové zeleniny se pěstují po celém světě, hodně v Nizozemí, Polsku, Egyptě, Španělsku a i naše cibule nemá špatný zvuk ve světovém obchodě. Je to základní kořenící součástí při přípravě masitých jídel, polévek, salátů, nakládaných zelenin, omáček, dušených zelenin, různých paštik a pomazánek atd .
Původ cibule není s jistotou znám, ale předpokládá se, že pocházi asi ze střední Asie. Cibule byla známa již v dávnověku. O jejím užití se dozvídáme např. z hliněných tabulek Sumerů, zmiňuje se o ní Bible i učené knihy starověké Indie a Číny, a to hlavně v souvislosti s léčebnými účinky. Byla kdysi kromě soli jedním z prvních koření lidových vrstev.
Cibule je široce užívaná při vaření jako zelenina či koření. Používají se její cibule, oloupané od vrchních uschlých vrstev, nejčastěji nakrájené, řidčeji se využívá i cibulová nať. Syrová cibule má pálivou chuť a používá se například jako příloha k pečivu či uzeninám, často v kombinaci s hořčicí. Vařenou cibuli mohou obsahovat některé zeleninové polévky. Osmažená cibule se používá jako základ pro cibulovou jíšku, která se používá jako základ gulášů a perkeltů, omáček, zeleninových polévek, některých luštěninových pokrmů, špenátu a zelí. Samotná smažená cibulka s tukem se používá například k maštění a ochucení vařené čočky a dalších pokrmů.
Typ použití: | Koření do polévky, Do guláše, Do mletého masa, Do omáček, Karbenátky, Na italskou kuchyni, Na pánev, Na pečení |