Římský kmín celý je aromatické koření s intenzivní, lehce zemitou a pikantní chutí. Používá se v indické, mexické i středomořské kuchyni, kde dodává pokrmům charakteristickou chuť, zejména v kari, dušených pokrmech a kořenících směsích.
zobrazit víceKmín římský celý Reny
Římský kmín celý (Cuminum cyminum) je základní složkou mnoha světových kuchyní. Má silnou zemitou chuť s lehce ořechovým podtónem a výraznou vůní, což z něj činí nepostradatelné koření pro kari, kořenící směsi jako garam masala, dušené pokrmy nebo polévky. Římský kmín je také důležitý pro přípravu pokrmů v mexické kuchyni, jako jsou tacos nebo chilli. Mletý nebo celý, dokáže výrazně ovlivnit chuť jídel, když se opraží na oleji.
Římský kmín je součástí pokrmů jako jsou garam masala , orientální kuskus, mexické chilli a výborně se hodí ke kuřecímu, jehněčímu nebo rybám.Také můžeme jím dochutit chléb i brambory nebo francouzské nebo holandské sýry i likéry podporující trávení. Římský kmín je aromatičtější a úplně jinak chutná, než klasický kmín který známe a používáme skoro každý den. Má velmi ostrou, hořkou a velmi pronikavou chuť, která je natolik výrazná, že dokáže přehlušit nejen aroma ostatních koření, ale mnohdy i celého pokrmu, proto ho dávkujte při vaření velmi opatrně aby byl pokrm ok!
Typ použití: | Koření do polévky |