Mleté nové koření je jemně mletý prášek s chutí kombinující hřebíček, skořici a muškátový oříšek. Je ideální pro rychlé dochucení omáček, polévek a marinád, přinášející bohaté kořenité aroma.
zobrazit víceNové koření mleté
Mleté nové koření se vyrábí z bobulí pimentovníku pravého, jemně mletých do prášku, který si zachovává chuť podobnou hřebíčku, skořici a muškátovému oříšku. Používá se v kuchyni jako rychlá alternativa k celému novému koření, obzvláště pro dochucení masitých pokrmů, polévek, marinád a omáček. Mleté nové koření je velmi praktické pro všestranné použití, kdy se aroma rychle rozvíjí a obohacuje chuť pokrmů.
Je tradiční aromatické koření s kořeněnou, příjemně palčivou chutí. Toto koření se získává z plodů tropického, stálozeleného stromu. Nové koření má zajímavou vůni, která připomíná směs černého pepře, hřebíčku, muškátového oříšku a skořice.
Odkud se dováží
Nové koření se do České republiky dováží z Karibských ostrovů.
Využití nového koření
Nové koření se přidává nejen do polévek, omáček, marinád, klobás, šunky, telecího masa, masových rolád a zvěřiny. Nové koření se může také použít při nakládání okurek a hub.
Jak s ním zacházet
Nové koření skladujte maximálně 2 roky.
Typ použití: | Na luštěniny, Do pomazánek, Do guláše, Koření do polévky, Na minutky, Do mletého masa, Orient kuchyně |